fbpx

Ha fontos az egészséged, ezt nem hagyod ki épülő házadból...

Biztosan már sokan találkoztatok a központi vagy beépített porszívó rendszerekkel, de lehet, hogy valaki még nem, így szeretnénk az elején kezdeni.

Ahogy a nevéből is következik, a rendszer alapja egy beépített csőhálózat, amit leggyakrabban az aljzatba telepítenek (speciális esetekben a falba vagy álmennyezetbe).

Ez köti össze a látható elemeket, a falicsatlakozókat, amik a helyiségekben vannak elosztva. Tévhit, hogy minden helyiségbe kerül csatlakozó! A gégecső, amivel takarítasz 9 méteres (ne ijedj meg, csak soknak tűnik!), így egy pontról akár 50 négyzetméter is kitakarítható.

De akkor hova is helyezd őket? Küldd el nekünk házad építészeti tervrajzát az info@sistemair.hu e-mail címre (PDF formátumban) és megrajzoljuk rendszered optimális nyomvonalát, majd ez alapján pontos árajánlatot adunk. Mivel a csövek telepítése az építkezés korai szakaszában esedékes, érdemes már a tervezéskor gondolni rá!

A csőhálózat végére kerül a központi porszívó készülék, amit ajánlott a lakótértől távolabb például garázsba, pincébe vagy gépészeti helyiségbe telepíteni, így takarítás közben a motor zúgását nem hallod csak a levegő áramlását.

POR

De mi is a legfontosabb különbség a központi porszívó rendszer és a hagyományos porszívók között?

Előbbi működési elvének köszönhetően, egy kivezető csőrendszeren keresztül a kültérbe fújja a levegőt, ami ugyan szemmel láthatóan tiszta, de még tartalmazhat mikro-port, polleneket, atkákat…a hagyományos háztartási porszívók bármilyen szűrővel is rendelkeznek, ezeket az anyagokat visszafújják a takarított helyiségbe.

Hiszen attól, hogy valami láthatatlan nem jelenti azt, hogy nem is létezik… Vajon akkor is elégedett lennél hagyományos-, akkumulátoros- vagy robotporszívóddal, ha látnád, mi marad a padlón és a levegőben a takarítás után?

Egy másik nagy különbség a légkeverés: a visszafújt levegő gyakran felkavarja a még leült port és mire végzel a takarítással újra porréteg ül a bútorokon…ismerős? Sokan porszívózás után szellőztetnek, de ez egyáltalán nem praktikus megoldás.

A központi porszívó rendszer nem okoz légkeverést és kijuttatja a mikro-port (szálló port), így a takarítás után is tiszta marad a levegő otthonodban, és nem fogad ez a látvány a besütő nap sugarában…

A takarítás az egyik legalapvetőbb háztartási művelet, fontos, hogy hatékonyan és egészséges módon végezd el! A mosó- és mosogatógépen vagy a klímán nem is gondolkozol, ezt miért hagynád ki?

Ha attól félsz, hogy a központi porszívó rendszer luxuscikk és nem férne bele a költségvetésbe, tarts velünk és eloszlatjuk a kételyeid! Az egészséges és tiszta környezet mindenkinek jár!