fbpx

GYIK

Gyakran feltett kérdések, amik talán Önben is felmerültek… Ha nem találta meg a keresett válaszokat lépjen velünk kapcsolatba!

GYIK

A leggyakrabban feltett kérdések, amik talán Önben is felmerültek… Ha nem találta meg a választ kérdéseire lépjen velünk kapcsolatba!

272541512_10158741324198277_5789406614726802072_n

GYIK

A leggyakrabban feltett kérdések, amik talán Önben is felmerültek… Ha nem találta meg a választ kérdéseire lépjen velünk kapcsolatba!

Ingyenesen megtervezzük rendszerét építészeti tervrajz alapján, kérjen tőlünk árajánlatot vagy akár épületgépész tervezőjétől is kérheti a nyomvonal megrajzolását.

Leggyakrabban a csövek az aljzatbetonba kerülnek, utólagos kiépítésnél (pl. felújításnál) vagy helyhiány esetén futhatnak a falakban vagy álmennyezetben is.

Optimális esetben a csőrendszer telepítése építkezéskor, nagyjából szerkezetkész állapotban történik, vagy nagyobb felújításkor is bekerülhetnek a csövek. Utólagos beépítés is megoldható, de ez kisebb vagy nagyobb rombolással jár. Ha van rá lehetőség legalább az alapszerelést érdemes építkezéskor beépíttetni, így később a rendszer bármikor használhatóvá válik.

Külön központi porszívó szerelő szakma nem létezik, a csőrendszer telepítését a házon dolgozó gépész vagy villanyszerelő szokta elvégezni (vagy vállalkozó szelleműek, akár maguk is telepíthetik a rendszert). Ha még nem csinált ilyet, honlapunkon „A rendszer telepítése” fül alatt elérhető, mire kell odafigyelni a biztonságos csőrendszer kiépítéséhez, illetve van egy letölthető szerelési útmutatónk is. Ezen kívül telefonon is szívesen segítünk a felmerülő kérdésekben, igény esetén, az első szerelésnél személyesen is konzultálhatunk.

Ha a csőrendszer megfelelően lett telepítve nem dugulhat el, több okból sem:

  • a speciális csövek belső bevonata taszítja a port, emiatt és a levegő gyors áramlása miatt, a kosz hozzá sem ér a csövek falaihoz, így nem keletkezik lerakódás
  • a takarítófej, a krómcső és a flexibilis cső átmérője 32 mm, míg a beépített csöveké 50 mm
  • a legkisebb keresztmetszet a csatlakozó bemenete utáni 90°, ami ezeken átjut, az már végig is halad a csőrendszeren
  • a csőrendszer kiépítését 45°-okkal javasoljuk (90°-ot, úgy kanyarodik, hogy a két 45° közé egyenes szakasz kerül), 90°-os kanyar csak a vízszintesből függőlegesbe fordulásnál van, így a levegő a lehető leggyorsabban áramlik és még kisebb tárgyak sem akadnak el.

Ahogy már az előzőekben is említettük: a speciális csövek belső bevonata taszítja a port emiatt és a levegő gyors áramlása miatt a kosz hozzá sem ér a csövek falaihoz, így nem keletkezik lerakódás. A csöveket nem kell tisztítani, bár a piacon árulnak különböző tisztító golyókat, ezek használata teljesen felesleges. Ugyan csak tévhit, hogy idővel bármilyen kellemetlen szag áramlana a csőrendszerből.

Duguláselhárító szakember oldja meg a problémát csőgörénnyel, akár a vízvezetékeknél.

Nem, a fali csatlakozókat úgy kell elhelyezni, hogy a lehető legkevesebb pontról (tehát a gégecső lehető legkevesebb átdugásával), a ház minden pontja kényelmesen takarítható legyen. A fali csatlakozók helyét építészeti tervrajz alapján határozzuk meg, lépjen velünk kapcsolatba és 1-2 nap alatt elkészítjük az optimális nyomvonaltervet!

Küldje el nekünk építészeti tervrajzát PDF formátumban és ingyenesen megtervezzük a központi porszívó rendszer optimális nyomvonalát, illetve a fali csatlakozók és a készülék helyét. Fontos a pontos tervezés, hiszen az sem jó ha túl sokszor kell átdugni a csövet egy másik csatlakozóba, viszont mindenhova kényelmesen el is kell érnie.

Abban az esetben, ha a 1467.0 kódú, EURO DESIGN fali csatlakozónkat választja, később bármikor cserélhet fed lapot, ami 12 színben elérhető.

Nem hangosabb egy hagyományos háztartási porszívónál, de optimális esetben a lakótértől távolabb helyezkedik el, így takarításkor nem hallható a motor zúgása, csak a levegő áramlása.

A készüléket, ha van rá lehetőség, érdemes a lakótértől távolabb eső helyiségbe rakni: például garázsba, pincébe, gépészeti helyiségbe vagy mosókonyhába, így takarításkor nem hallható a motor zúgása. Ha nincs ilyen helyiség, válassza speciális központi porszívónkat, ami kényelmesen elhelyezhető és csökkentett zajkibocsátású.

Ha nincs olyan helyiség, ahova kényelmesen fel lehetne szerelni egy klasszikus központi porszívót (garázs, pince, gépészeti helyiség, mosókonyha) vagy ezek a helyek már túl zsúfoltak, válassza speciális központi porszívónkat a WOLLY 2-t, ami kényelmesen elhelyezhető: akár falba is süllyeszthető vagy elrejthető egy előszoba szekrényben, a mellékhelyiség falában vagy akár fedett teraszon, erkélyen vagy folyosón. Ez a készülék kimondottan kisebb házakba lakásokba lett tervezve, csökkentett zajkibocsátással.

A Sistem Air készülékek szívóereje – adott teljesítmény kategóriában – csak műszerrel kimutatható mértékben különbözik egymástól, legyen szó alap vagy felső kategóriás készülékről. A különbségeket egyéb műszaki paraméterek, kényelmi funkciók adják, mint a Bi-VAC hibrid üzemmód, a lágy indítású motor, a szervizcsatlakozó, a karbantartás visszajelzése stb. A döntés mindenkinek egyéni igény és preferencia kérdése, készülékeinkről bővebben honlapunkon vagy YouTube csatornánkon tájékozódhat.

A teljesítmény kiválasztásában a legjobb támpont a takarítandó felület nagysága. Minden készülékünkből 4 teljesítmény kategória létezik 150-250-350-450.  Egy kb. 150-200 négyzetméteres, 3-4 fali csatlakozós házba a 150-es készülékünk a megfelelő és így tovább. Speciális esetekben előfordulhat, hogy a ház elosztása miatt hosszabb a csőrendszer/ több emeletes a ház/ a készüléket nem volt lehetőség a legalsó szinten elhelyezni, ekkor érdemes eggyel nagyobb teljesítményű készüléket választani, mint ami az alapterület szerint indokolt lenne.

Nem, a Sistem Air készülékek szívóereje adott teljesítmény kategóriában csak műszerrel kimutatható mértékben különbözik, az árbéli különbségeket egyéb műszaki paraméterek, kényelmi funkciók adják. Ha egy megbízható, jól szívó központi porszívót szeretne, és nem érdeklik az egyéb extrák, az olcsóbb, alap készülékeinkkel is ugyan olyan jól jár.

Nem, csakúgy, mint a klímánál vagy a szellőztetőrendszernél a rendszert két részletben is lehet telepíteni. Építkezéskor van lehetőség csak az alapszerelést beépíttetni, és akár csak hónapok vagy évek múlva használatba venni és kiegészíteni a többi elem megvásárlásával.

Nem, a garancia a használat kezdetétől, NEM a vásárlás időpontjától indul. Ezt a felhasználó jelenti be telefonon vagy e-mailben.

A flexibilis gégecső hossza 9 méter, ezzel a hosszal egy fali csatlakozóról, akár 40-50 négyzetméternyi felület kitakarítható. Nem kell megijedni elsőre soknak tűnhet, de a cső súlya kevesebb, mint 2 kg a krómcsővel és a takarító fejjel együtt. Ha a ház elrendezése indokolja a gégecső toldható.

Mint az előzőekben is említettük a gégecső felxibilis és nagyon könnyű, használatát tovább egyszerűsíti, hogy a végeknél 360°-ban forgatható. Egyszerűen felemelhetjük és leszedhetjük vele a pókhálókat a felső sarkokból, vagy könnyedén átemelhetjük a kanapén vagy az ágyon is. Kiegészíthető textil gégecső borítással, ami a sarkok és bútorok védelme mellett, merevíti a csövet és megakadályozza, hogy megtörjön. A cső feltekerése nagyon egyszerű, YouTube videónkban megtekinthetik.

A takarítókészletek mindegyike tartalmaz egy falra szerelhető takarítókészlet tartót, amire a gégecsövet fel lehet akasztani.

Alap esetben a karbantartási teendő 1-2 havonta a portartály ürítése és a szűrőbetét kitisztítása (ami egyébként vízzel is mosható). Felsőbb kategóriás készülékeinket választhatja higiénikus üzemmódban, így 3-4 havonta csak ki kell dobnia a megtelt porzsákot, ez művelet nem jár porral és kb. 2 perc alatt elvégezhető.

Az alap és középkategóriás készülékek nem jeleznek vissza, a karbantartásokat észben kell tartani és rendszeresen elvégezni. Ezeket felügyelni és jelezni csak a felső kategóriás, Tecno Prime készülékünk tudja.

Ha a készüléket higiénikus üzemmódban használják, akkor évente kb. 10.000 Ft a porzsák. Ha hagyományos, ciklonikus üzemmódban működik, akkor a mosható szűrőbetétet 6-7 évente szokták cserélni, ennek költsége kb. 15.000-20.000 Ft. 6-7 évente esedékes a szénkefe cseréje, ami ugyancsak kb. 10.000 Ft-os költség. A készülék a megfelelő karbantartással, akár 15-20 évig is kiszolgálja a háztartást.

A Sistem Air közel 30 éve gyárt központi porszívókat, mi 15 éve forgalmazzuk termékeiket Magyarországon, a legrégebbi porszívóhoz is tartunk alkatrészt raktáron.

Minden alapszerelési anyagot, készüléket és takarító készletet raktáron tartunk, futárszolgálattal 1 munkanap alatt a kért címre szállítjuk a termékeket.

A központi porszívó rendszer manapság már nem luxuscikk, sokan tévesen milliós tételnek gondolják, pedig nem sokban különbözik egy felső kategóriás robot- vagy akkumulátoros porszívó árától. Érdemes elolvasni blog bejegyzésünket, amiben összehasonlítottuk a piacon jelen lévő porszívók és a központi porszívó rendszer árait. Egyébként egy kb. 150 négyzetméteres házba az alapszerelési anyagok kb. 80.000 Ft-ba kerülnek, a komplett rendszer kb. 250.000 Ft-tól elérhető.

Nem, ez a rendszer csak száraz takarításra van kitalálva, ha véletlenül 1-2 dl vizet felszív vele, nem fog tönkremenni, de inkább ne tegye! Ilyen esetekre megvásárolható kiegészítő a nedvesség leválasztó tartály.

Nem, a nagyon finom por hamar eltömíti a szűrőbetét pórusait, így a motor nem tud levegőhöz jutni és leéghet! Építkezési törmeléket, vakolatmaradékot fúrás után vagy ehhez hasonló anyagokat ne szívjon fel a központi porszívóval!

Nem, a nagyon finom por hamar eltömíti a szűrőbetét pórusait, így a motor nem tud levegőhöz jutni és leéghet! Ilyen célra megvásárolható kiegészítő a hamugyűjtő tartály.

Nem javasoljuk, a központi porszívó motorját a beszívott levegő hűti, az orrporszívózáskor olyan kicsi keresztmetszeten jutna be levegő, ami nem elegendő, így le is éghet a motor! Nem kell emiatt hagyományos porszívót tartania, már kaphatóak kézi orrporszívók is, kimondottan erre a célra.

Az olasz márka már közel 30 éve foglalkozik központi porszívók gyártásával, számos olyan fejlesztéssel rendelkezik, ami egyedülálló a piacon pl. Bi-Vac üzemmódú készülékek, intelligens szerviz asszisztens, vezeték nélküli távvezérlés a rendszer indításához.

Alaptól a felső kategóriáig kínálunk készülékeket és kiegészítőket, melyek mind magas minőséget képviselnek.

Vásárlóink rendelkezésére állunk a tervezéstől kezdve, a készülék kiválasztásán és a rendszer telepítésén át, a használat során felmerülő bármilyen kérdésig.

Mindent raktáron tartunk, így bármilyen probléma, alkatrész vagy kiegészítő igény esetén rögtön megoldást találunk. Akik már használják rendszereinket, azoknak kényelmes online felületet biztosítunk a hiányzó vagy elhasználódott kiegészítők megvásárlására.

Közel 15 éve képviseljük a márkát közvetlenül Magyarországon, a gyártóval napi kapcsolatban állunk, így hosszú távú szakmai tapasztalattal a kezünkben tudunk választ nyújtani a speciális helyzetekre is.

Forduljon hozzánk elérhetőségeinken, vállaljuk a  közpnti porszívó készülékek garanciális és garancián túli szervizét – javítását.

Építse be az egészséget otthonába

Vegye fel velünk a kapcsolatot és tegye fel kérdéseit vagy kérjen pontos árajánlatot építészeti tervrajza alapján alapszerelési anyagokra, komplett rendszerre vagy a hiányzó elemekre meglévő csőrendszerhez!

Kövessen minket...

A tisztaság áruháza

Vásároljon kiegészítőket és tartozékokat otthona kényelméből!

Azonnali kiszállítás

Megrendelését futárszolgálattal 24/48 órán belül a kért címre szállítjuk!