fbpx

Háziállatok a lakásban? Íme néhány tisztítási jótanács

Tartsa tisztán otthonát központi porszívóval

Tartsa tisztán otthonát központi porszívóval

Tanulmányok támasztják alá, hogy ha megosztjuk otthonunkat szőrös barátainkkal, az határozottan boldogabbá, harmonikusabbá teszi mindennapjainkat. Lakásunk azonban nem feltétlenül marad olyan tiszta és rendezett, mint nélkülük.

Mielőtt a helyiségek takarítását elkezdi, gondoskodjon kedvence bundájának tisztításáról és ápolásáról. A rendszeres ápolás nagyban lecsökkenti a szőrszálak és egyéb maradványok felhalmozódását a lakótérben.

A központi porszívó az egyetlen olyan takarítási forma, amely hatásos az allergiás tünetekkel szemben. Kültérbe fújja a lakótérben található, szemmel láthatatlan poratkákat, mikroporokat és nagy szívóerejének köszönhetően a beágyazódott szőrszálakat is eltávolítja.

Tartsa tisztán az összes felületet

Házi kedvenceink szeretnek elnyújtózni a kanapéinkon, szőnyegeinken, szunyókálni az ágytakarók, díszpárnák között. Egyes kárpit típusok hajlamosabbak a foltosodásra, jobban magukba szívják a kellemetlen szagokat, jobban megtapadnak rajtuk a lehullott szőrszálak. Házi kedvencek esetén érdemes fontolóra venni egy új, könnyen tisztítható, foltálló kanapé vásárlását, vagy központi porszívó használatát, amely lehetővé teszi a mély tisztítást, és speciális takarító fejeinek köszönhetően megóvja a takarítandó felületeket is.

Nem elég eltávolítani a szőrszálakat csak a járófelületekről, ülőgarnitúrákról.

Valójában minden felületet portalanítani kell!

Kedvenceink gyakran hagynak maguk után itt-ott kisebb-nagyobb szennyeződéseket. Ne hagyja, hogy ezek a szennyeződések sokáig a lakásában maradjanak! A lehető leghamarabb cselekedjen központi porszívóval.

Ne feledkezzen meg kedvence kiegészítőiről sem

Mint mindig, jobb a megelőzés, mint a gyógyítás… Nedvszívó lábtörlő a bejáratánál. A törölközők, törlőkendők nélkülözhetetlenek a bundások tisztításához, amikor hazajönnek a sétából vagy ha egy kinti játékot követően észreveszi, hogy a mancsok sárosak, piszkosak.

Tárolja kedvence kiegészítőit közös helyiségben és ne feledje, nem csak az alvóhelye, a táljai, hanem a játékai, sőt a póráza is kellemetlen szagokat gyűjthet össze, és rendszeresen tisztítani kell azokat. Csak megfelelő, természetes alapanyagú mosószert használjon, és hagyja őket teljesen kiszáradni.

A szódabikarbóna kiválón alkalmas a szagok semlegesítésére is: porszívózás előtt használhatjuk szőnyegekhez, padlószőnyeghez. A kellemetlen szagok semlegesítésének egy másik hatékony eszköze az ecet, amellyel a műanyag játékokat, tányérokat szagtalaníthatjuk.